Zaključek izobraževanja na področju klimatskih sistemov osebnih vozil

Objavljeno dne 16.04.2018

Dne 20. in 21. marca smo v prostorih Btech Tehničnega centra v Trebnjem izvedli šolanje na področju klimatskih naprav osebnih vozil.

Šolanje je kot naš redni gost izvajal tehnični trener specialist podjetja NRF, Adam Gertruda, glede na zahteve in pričakovanja slušateljev.

Na šolanju smo se največ posvetili razlogom okvar na samem kompresorju klimatske naprave, diagnozi delovanja preko visoko in nizkotlačnega voda, pregledu vsebine hladila skozi prikazno steklo, olja in barve v samem sistemu ter posebnostim, ki jih zahteva visokokvalitetno vzdrževanje modernih vozil. Posebno pozornost smo namenili hibridnim vozilom in njihovim posebnostim na AC klimatskih sistemih (tip olja v sistemu, moderni uparjalniki in kompresorji).

Podjetje NRF je na trgu prisotno od leta 1927 in je med tem postalo eno vodilnih na področju izdelave hladilnikov, hladilnih jeder ter delov AC hladilnih sistemov v vozilih kot so kondenzatorji, uparjalniki ipd. Podjetje poleg razvoja in izdelave dobavlja tako v prvi vgradnji »OE« kot tudi v t.i. »aftermarket« vodilnim avtomobilskim proizvajalcem.

Na področju razvoja in izdelave so v Evropi prisotni z 19 lokacijami, ki vključujejo distribucijske centre in proizvodne obrate. Z zalogo več kot 7000 različnih artiklov skrbijo za visoke zahteve trga po ustreznem nadomestnem delu najvišje kvalitete, na katerega se lahko zanesete.

Ob zaključku šolanja smo bili s slušatelji mnenja, da je dostop do informacij, ki prihajajo s strani tehničnih specialistov, še kako dobrodošlo pri vsakodnevnem servisiranju.

Janez Cvek
Vodja Tehničnih izobraževanj
janez.cvek@bartog.si