Zaključek izobraževanja na zavornih sistemih Brembo Brake Expert

Objavljeno dne 30.11.2018

V sklopu našega izobraževalnega centra www.btech-edu.com smo gostili tehničnega trenerja podjetja Brembo S.p.A.

Italijansko podjetje Brembo je prepoznavno ime v svetu zavornih sistemov, tako v prvi vgradnji kot v t.i. »aftermarket« svetu rezervnih delov. Podjetje je leta 2011 praznovalo 50 let svojega obstoja in je sinonim tudi za zavorne sisteme v moto športu, pri določenih avtomobilskih znamkah pa so celo prvi in edini dobavitelj v prvo vgradnji.

Dne 20.6.2018 smo gostili tehničnega trenerja omenjenega podjetja, saj njihove zavorne sisteme kot so zavorni koluti in zavorne obloge najdete tudi na policah Bartog trgovin po celotni Sloveniji.

Namen obiska je bilo tehnično šolanje našega osebja kot tudi naših strank, ki redno posegajo po Brembo proizvodih. Po samem šolanju je sledil test, ki je omogočil pridobitev certifikata o znanju t.i. BREMBO Brake Expert.

Obdelali smo tehnične karakteristike zavornih kolutov in oblog, materiale danes in v prihodnosti, različne tipe zavornih kolutov in tehnične rešitve, ki so plod lastnega Brembo razvoja in so aplicirane glede na tip vozila. Odgovorili smo na vprašanja kot so moč zavornega sistema, uporaba različnih materialov ki sestavljajo zavorno oblogo, razlika med nizko ter visoko prisotnostjo ogljika v litem železu zavornega koluta, pomembnost redne menjave zavorne tekočine zaradi prisotnosti vlage in najpogostejše vzroke reklamacij zavornih kolutov in oblog ter ustreznost po EU zakonodaji (certificirani deli).

Več o Brembu na www.brembo.com

Janez Cvek
Vodja Tehničnih izobraževanj
janez.cvek@bartog.si