Zaključek izobraževanja na področju klimatskih sistemov osebnih vozil

Objavljeno dne 21.03.2017

V dneh med 14. in 16. marcem 2017 smo na lokacijah srednjih tehničnih šol v Novem mestu, Domžalah in Celju izvedli šolanje na področju klimatskih naprav osebnih vozil.

Šolanje je izvajal tehnični trener specialist podjetja NRF, Adam Gertruda, glede na zahteve in pričakovanja slušateljev.

Podjetje NRF je na trgu prisotno od leta 1927 in je med tem postalo eno vodilnih na področju izdelave hladilnikov, hladilnih jeder ter delov AC hladilnih sistemov v vozilih kot so kondenzatorji, uparjalniki ipd. Podjetje poleg razvoja in izdelave dobavlja tako v prvi vgradnji »OE« kot tudi v t.i. »aftermarket« vodilnim avtomobilskim proizvajalcem.

Na področju razvoja in izdelave so v Evropi prisotni z 19 lokacijami, ki vključujejo distribucijske centre in proizvodne obrate. Z zalogo več kot 7000 različnih artiklov skrbijo za visoke zahteve trga po ustreznem nadomestnem delu najvišje kvalitete, na katerega se lahko zanesete.

Na šolanju smo se največ posvetili samemu vzdrževanju AC sistemov ter pravilnim popravilom pri menjavi komponent, pogostim napakam in okvaram ter diagnostiki okvar s pomočjo manometrov in dodatnih orodij.

Ob zaključku smo ugotovili, da imajo trenerji, ki so v stiku s proizvodnjo, merodajne podatke in prepotrebne informacije.

Janez Cvek
Vodja Tehničnih izobraževanj
janez.cvek@bartog.si